Geld geven en aannemen is niet makkelijk, ondanks alle goede bedoelingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geld geven en aannemen is niet makkelijk, ondanks alle goede bedoelingen. © Rolf Hensel

Monique heeft ‘te veel geld’ en wil graag anderen helpen; maar hoe doe je dat?

Stel, je kunt in deze financieel beroerde tijden 100 euro per maand missen, of zelfs iets meer. Is het dan een goed idee om dat bedrag in een envelop te doen en ermee naar een sappelende bekende te hollen? Aardig, zeggen deskundigen, maar doe het toch maar niet zo.

14 reacties

 • Charles de Wit

  2 maanden geleden
  Van Driel Hoeveel mensen in de bijstand denk je dat er al die streamingsdiensten hebben, of zelfs één? Ik denk dat je een mooi rond getal zult hebben van 0 mensen. Want er is geen geld voor dat soort dingen. Zoals zoveel klagers over mensen in de bijstand zou ik willen zeggen; ga zelf maar eens een tijd (onbekend hoe lang zoals voor mensen in de bijstand) erin, inclusief financiële visitaties en totaal gebrek aan privacy. Kijken hoe normaal je dan alles vindt.
 • Trees Massop

  2 maanden geleden
  Geef u het aan de voedselbank daar kan je veel mensen helpen en weet je zeker dat het op de goede plaats komt maar dat denk ik
 • Ronald Wintjens

  2 maanden geleden
  Netflix, Videoland en dat soort zaken geef ik niets om dat heb ik dus nooit gehad en dan hoef ik er dus ook niet uit te gooien Anton!
 • Anton van Driel

  2 maanden geleden
  Dat internet bijna basisbehoefte is, is wel duidelijk maar Ronald/Corien.. Over armoede gesproken, hebben jullie dan wel de netflix, videoland, espn, viaplay en weet ik veel wat voor nutteloze prut eruit gegooid? Scheelt een hoop (ellende).
 • Ronald Wintjens

  2 maanden geleden
  Ik ben het volledig eens met Corien Rem, ik werk in de zorgsector als flexer, ik werk ochtend en avonddiensten, aanvragen komen per mail binnen, ik moet via internet mijn beschikbaarheid doorgeven, belastingaangifte ook via internet en loonstroken en jaaropgave krijg ik al jaren niet meer per post. Beste Peter van Gelder volgens mij leef jij nog in de oertijd. Mooie avond gewenst iedereen. Groetjes Ronald.

In samenwerking met indebuurt Arnhem