Monumentale Koepelgevangenis in Arnhem wordt een hotel

VIDEOARNHEM - De voormalige Koepelgevangenis in Arnhem wordt een hotel met een horecagelegenheid. EHM Group, de nieuwe eigenaar van het monumentale gebouw in de Arnhemse wijk Lombok, wil de ‘iconische pleisterplaats’ in het derde kwartaal van 2021 openen. 

EHM Group heeft de oude gevangenis overgekocht van Ter Steege Gebiedsontwikkeling en Explorius Vastgoedontwikkeling in Rijssen. Zij kochten het gevangeniscomplex aan de Wilhelminastraat in Arnhem vorig jaar juni voor 3,1 miljoen euro van het Rijksvastgoedbedrijf

Er zijn al drie bajeshotels

De hotelplannen van EHM Group, dat eind vorig jaar nog Hotel Haarhuis in Arnhem overnam, passen goed in de visie van Ter Steege en Explorius, stellen de drie partijen; ‘een multifunctioneel woongebouw gecombineerd met een aantrekkelijke invulling voor de monumentale gebouwen’. Daarbij wordt ook gekeken naar ‘betekenis voor de buurt’. 

In ten minste vier plaatsen in Nederland is het al mogelijk om in een voormalige gevangenis te slapen. In Roermond kun je overnachten in Het Arresthuis, met nu luxe baden in de cellen. In Hoorn staat een ‘bajeshotel’ op het Oostereiland en in Almelo kun je slapen in het Huis van Bewaring (inclusief dikke deuren met kijkgaten en sloten). Ook in Leeuwarden kan het, slapen in een oude gevangenis. De Blokhuispoort daar herbergt nu hostel Alibi.

Volledig scherm
De centrale ruimte en het voormalige cellencomplex in de voormalige penitentiaire inrichting De Koepel in Arnhem. © Erik van't Hullenaar
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.