Morele steun voor bijna dakloos Ecovrede in Arnhem

ARNHEM - De Arnhemse wethouder Ronald Paping moet het maximale doen om er voor te zorgen dat de ideële stichting Ecovrede in Arnhem een nieuw onderkomen vindt.

Ronald Paping, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Ronald Paping, foto ter illustratie. © Rolf Hensel

De stichting, die goederen verzamelt voor hergebruik, moet per 1 november uit een loods nabij de Nieuwe Haven, die ze vijf jaar lang gratis mocht gebruiken van de vastgoedtak van IPKW,  Een alternatieve plek is nog niet gevonden.  

Ook zal zegt wethouder Ronald Paping al van alles te hebben gedaan om Ecovrede uit de brand te helpen, op voorstel van de SP-raadslid Abdurrahman Cetintas en Lea Manders van Arnhem Centraal is hem nu opgedragen nog een keer een forse inspanning te doen om in de stad een oplossing te vinden. Behoudens de VVD en het CDA onderschreef de hele raad die opdracht.

Het probleem is vooral dat de gemeente zelf geen gebouw ter beschikking heeft en daarmee dus afhankelijk is van andere partijen. Nu de economie weer op volle toeren draait, is de leegstand van enige jaren geleden ook voorbij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.