Volledig scherm
Deze mortiergranaat is donderdagochtend in Arnhem tot ontploffing gebracht. © wijkagentschuytgraaf

Mortiergranaat ontploft in Arnhemse wijk Schuytgraaf

ARNHEM - In de Arnhemse wijk Schuytgraaf is donderdagochtend een mortiergranaat tot ontploffing gebracht. Wijkagent Bert Bloemsma meldt op Instagram dat het gaat om een Duitse mortier van 8 centimeter uit de Tweede Wereldoorlog.

De granaat is volgens een politiewoordvoerster door een bewoner van Schuytgraaf aangetroffen bij zijn huis. De gewaarschuwde Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief verplaatst naar een weiland even verderop en het daar tot ontploffing gebracht.

Volgens de politie gebeurt het in Arnhem regelmatig dat er een projectiel wordt gevonden. ,,Vaak gaat het dan om lege hulzen, dit keer betrof het een mortiertje met een springlading.’’

De woordvoerster benadrukt dat wie een mortier vindt, deze vooral moet laten liggen. ,,Direct de politie waarschuwen, wij schakelen dan de EOD in.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.