Volledig scherm
Alexander Pechtold (D66) laat een foto zien tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. © ANP

Motie PVV: Pechtold mag geen commissaris van de Koning worden

updateARNHEM - De vacature moet nog worden opengesteld, maar D66-leider Alexander Pechtold mag geen commissaris van de Koning in Gelderland worden. Dat vindt de Gelderse PVV, die vanavond een motie daartoe indiende bij het vaststellen van de profielschets.

Dat voorstel werd overigens verworpen: alleen de 5 leden van de PVV stemden voor, de overige 44 stemmen waren tegen.

,,We moeten niet de indruk hebben dat zo'n belangrijke post geen onderdeel is van de Haagse banencarrousel’’, stelde PVV-fractievoorzitter Marjolein Faber tijdens de vergadering over de eisen aan de nieuwe commissaris. 

,,De kans bestaat dat we worden opgescheept met een uitgerangeerde coalitiegenoot’’, voegde Faber toe. Om af te sluiten met de mededeling dat de naam van Alexander Pechtold 'rond gonst'. ,,Maar die past hier echt niet. Om Gelderlanders hiervoor te behoeden, dienen wij een motie in die de eventuele benoeming van Pechtold als commissaris van de Koning moet voorkomen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.