Volledig scherm
Het logo van de Nijmeegse afdeling van de Hells Angels.

Motorclub Hells Angels wint terrein in Gelderland

ARNHEM - Motorclub Confederates, met zeven afdelingen in onder meer Nijmegen, Rhenen, Utrecht, Barneveld en Amersfoort heeft zich aangesloten bij de Hells Angels. De uitbreiding komt in een tijd van spanning tussen rivaliserende motorclubs. De wereldwijde website van de Hells Angels meldt dat er nieuwe chapters (afdelingen) in Nederland zijn.

Ook op Wikipedia staan de zeven nieuwe afdelingen.

Zondag werd in Arnhem de Harley Davidsondag verboden vanwege een gevreesde confrontatie tussen Hells Angels en Satudarah. Deze van oorsprong Molukse motorclub is de laatste jaren sterk gegroeid. In Gelderland hebben ze hun basis in Apeldoorn, Arnhem wordt gerekend tot hun gebied.

Met het toetreden van de Confederates winnen de Hells Angels terrein. De websites van de afdelingen van de Confederates zijn uit de lucht.

Nijmegen en Amersfoort hebben nieuwe sites waarop de naam Hells Angels wordt gebruikt. Op de Nederlandse website van de Angels wordt Confederates Nijmegen nu Hells Angels Lower Eastside genoemd. Het Rhenense chapter heet South Central.

De spanning in de wereld van de '1%-motorclubs' – naar het adagium dat 99 procent van alle motorrijders brave burgers zijn – wordt veroorzaakt door de strijd tussen Hells Angels en rivalen Bandidos, Outlaws en Mongols. Satudarah zou banden hebben met de Bandidos.

In het Belgische Maasmechelen, vlak bij Geleen, werden vorige week twee leden van de Outlaws vermoord bij de opening van een bedrijf van een Hells Angel.

In mei raakten in Duitsland tientallen Hells Angels en Mongols slaags. Europol ziet in Europa al langer een territoriumstrijd tussen verschillende 1%-MC's. Door uitbreiding naar Zuid- en Oost-Europa verschuiven de machtsverhoudingen.

Hells Angels bezoeken de uitvaart van een maat in Haarlem eind 2010:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.