Volledig scherm
Vitesses-supporters kijken voetbal in Murphy’s Home. © Gerard Burgers

Murphy’s Home in Arnhem is de leukste voetbalkroeg van Gelderland

ARNHEM - Murphy’s Home aan de Varkensstraat in de Arnhemse binnenstad is de leukste voetbalkroeg van Gelderland. Tenminste, dat heeft het publiek bepaald bij een verkiezing van televisiezender FOX Sports. 

Sinds oktober is ruim 12.600 keer gestemd op kroegen die een officiële licentie hebben van FOX Sports Zakelijk.

Eigenaresse Dianne Schoonderbeek van Murphy’s Home is blij verrast met de titel ‘leukste voetbalkroeg van Gelderland’ en zegt wel te weten hoe het komt dat de bar, die ze samen met haar man Bennie runt, de nodige stemmen heeft gekregen. ,,Wij zijn trouwe Vitesse-supporters.’’

Vooral bij uitwedstrijden van de Arnhemse eredivisionist is het steevast druk, laat ze weten. Rond thuisduels komt vooraf altijd wel een mannetje of dertig vooraf een biertje drinken. ,,De jongens mogen bij ons zelf hun muziek opzetten. Dat is meestal hardcore. Die muziek doet eerlijk gezegd een beetje pijn aan mijn oren, maar daar doen we niet moeilijk over, haha.’’

Landelijke titel

Quote

Toen de derby eerder nog werd gespeeld, gingen we soms al om zeven uur ’s ochtends open met frikandel­len en broodjes

Dianne Schoonderbeek, Murphy's Home

De drie provinciewinnaars met de meeste stemmen maken ook nog kans de ‘De Leukste Voetbalkroeg van Nederland 2018-2019’ te worden bij FOX Sports. Of Murphy’s Home daar tussen zit, is onbekend. De drie kroegen die nog een landelijke titel kunnen winnen, krijgen de komende weken in het geheim bezoek van een vakjury. Die bestaat uit FOX Sports-presentator Aletha Leidelmeijer, Lars van Velsum van online voetbalplatform FC Afkicken en vertegenwoordigers van horecagroothandel Sligro en Koninklijke Horeca Nederland. 

Op zaterdag 1 december wordt tijdens een uitzending van FOX Sports-programma ‘De Eretribune’ bekendgemaakt welke voetbalkroeg de leukste van Nederland is.

In de ochtend aan de borrel

Schoonderbeek vindt het al ‘helemaal leuk’ te hebben gewonnen in Gelderland. En van Nijmegen. ,,Dat is inderdaad geweldig, haha. Toen de derby (tegen NEC, LB) eerder nog werd gespeeld, gingen we soms al om zeven uur ’s ochtends open met frikandellen en broodjes. Sommigen zaten rond die tijd ook al lekker aan de borrel.’’

De uitverkiezing wordt vanavond ‘uitbundig’ gevierd rond het duel van het Nederlands elftal tegen Frankrijk, vertelt Schoonderbeek. Naast de titel van FOX Sports wint Murphy’s Home een masterclass ‘pubfood’ van Sligro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.