Volledig scherm
Concertzaal Musis in Arnhem. © Bart van Hoek

Musis loopt architectuurprijs mis, maar krijgt wel nieuwe nominatie

VideoARNHEM - De eretitel Publiek Gebouw van het Jaar 2018 gaat aan de neus van het vernieuwde Musis in Arnhem voorbij.  De concertzaal - een ‘spektakelstuk’ aldus de jury - was een van de vijf genomineerden, de prijs gaat uiteindelijk naar Hotel Jakarta in Amsterdam. Musis sleepte wel een nieuwe nominatie in de wacht.

Dit keer is het vernieuwde en gerenoveerde cultuurgebouw in de race voor de Europese Mies von der Rohe Award 2019 (ook wel EU Mies Award genoemd). Het is al de negende keer dat Musis genomineerd wordt voor een prijs sinds de opening van de nieuwe Parkzaal (ontworpen door Van Dongen-Koschuch Architects) door koningin Máxima in januari. (Zie ook bijgaande video.)

Musis won inmiddels al de prijzen ‘BNA Beste gebouw van het jaar 2018’ in de categorie ‘Identiteit en Icoonwaarde’, ‘Heuvelinkprijs 2018: Beste Arnhemse nieuwbouw’ en later de ‘NRP Gulden Feniks Prijs 2018’ en de Duitse ‘Iconic Awards 2018’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.