Volledig scherm

Muziekspektakel in huiskamers van gastvrije Arnhemmers (fotoserie)

ARNHEM - 109 gastvrije Arnhemmers zetten zondagmiddag hun woning open voor de vierde editie van het huiskamerfestival Muziek bij de Buren. Hetzelfde aantal muziekgezelschappen met een enorme diversiteit aan speelstijlen gaf elk drie optredens in één van de huiskamers. Waarvan voor het eerst ook een flink aantal in Arnhem-Zuid was te vinden. Daar zetten 40 bewoners hun deuren open voor muziekliefhebbers.

Na de opening van Lavalu met Het Gelders Orkest in café brasserie Dudok kon het publiek uitzwermen over de stad, waar in alle wijken Muziek bij de Buren-locaties waren te vinden. Met muziekstijlen variërend van klassiek met Het Gelders Orkest en Bas Steman bij Cycle Nation aan de Steenstraat, tot hardrock unplugged van Fitzkin aan de Willem Roodbeenhof.

Aan de Hagemanswei in Elderveld hadden bewoners hun hofje geheel tot Muziek bij de Buren-locatie bestempeld. Daar kon publiek na een optreden letterlijk naar de buren voor het volgende.

Lees een verslag van Muziek bij de Buren in Arnhem in De Gelderlander van maandag 12 december, regio Arnhem, of in de digitale krant.

Bekijk hieronder een fotoreportage van een concert in een huiskamer in Arnhem-Zuid, van fotograaf Rolf Hensel. Leest u dit artikel in de app? Klik dan HIER voor de reportage.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Foto: Rolf Hensel

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.