Volledig scherm
De sneeuwcirkels op het ijs in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. foto Marvin Willemsen

Mysterieuze sneeuwcirkels op het ijs in Arnhem

ARNHEM - Op het ijs op enkele vijvers in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem zijn afgelopen week mysterieuze cirkels van sneeuw opgedoken. De medewerkers van het museum gissen naar de oorzaak van de winterse variant op de graancirkels. Ze bezweren dat het geen grap is.

Dat wordt ook niet uitgesloten door Wim Zikkenheimer, meteoroloog bij de weerdienst Meteo Consult. Met een aantal collega’s bestudeerde hij de beelden en de meningen blijven verdeeld.

De weerdienst krijgt de laatste tijd geregeld foto’s toegestuurd met bizarre ijsvormen op het water. Meestal ontstaan die als het net begint te vriezen, niet zozeer als al een ijslaag is gevormd.

Cirkels als in Arnhem zag hij nooit eerder. Hij heeft verschillende hypotheses voor het ontstaan van de cirkels, maar kan ze niet verklaren.

Volledig scherm
De sneeuwcirkels op het ijs in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. foto Marvin Willemsen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.