Wethouder Hans de Vroome legt uit wat hij doet met een machine om de mortelsilo voor de damwanden van de nieuwe Hoogvliet op gang te brengen. Op de achtergrond kijkt Spar-uitbater Cyriel van Gorkum (met bruine jas) toe.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Hans de Vroome legt uit wat hij doet met een machine om de mortelsilo voor de damwanden van de nieuwe Hoogvliet op gang te brengen. Op de achtergrond kijkt Spar-uitbater Cyriel van Gorkum (met bruine jas) toe. © Erik van 't Hullenaar

Na 12 jaar gedoe kan bouw van Super Hoogvliet in Arnhem-West eindelijk beginnen

ARNHEM - De nieuwbouw van Super Hoogvliet aan de Arnhem-West krijgt de wind in de zeilen. Twaalf jaar broeden, duwen, trekken en schaven gingen aan de officiële start op donderdagmiddag vooraf. Een valse start resulteerde in massaal verzet uit de buurt. De initiatiefnemers delen de opluchting dat het eindelijk gelukt is. 

Met een druk op de knop voor de mengsilo voor de mortel van een indrukwekkende damwand in de aflopende stuwwal van de wijk Lombok brengt wethouder Hans de Vroome de werkzaamheden op gang.  Riny Kouwer van Hoogvliet Beheer geniet van de grote graafmachines. ,,Dit is de eerste winkel van Hoogvliet in Arnhem, het zal niet de laatste zijn.” De supermarktketen rukt al geruime tijd gestaag op vanuit het westen van het land, Arnhem is straks de meest oostelijke.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.