Giovanca.
Volledig scherm
PREMIUM
Giovanca. © Andy Tan

Na de pittige kritiek op ‘Op1’ voelt het theater voor Giovanca als een warm bad

Nieuwe datumARNHEM - Sinds ze samen met Tijs van den Brink een van de presentatieduo’s van talkshow ‘Op1’ vormt, waardeert Giovanca de intimiteit van het theater des te meer. ,,Als ik in de huid van Diana Ross kruip, voel ik me als een vis in het water.” Vrijdag 22 mei staat ze in de Arnhemse concertzaal Musis.

Optreden uitgesteld wegens ziekte

Giovanca zou zondag 1 februari optreden in de Parkzaal van concertgebouw Musis in Arnhem, maar dat concert werd op het allerlaatste moment afgelast omdat de zangeres ziek was geworden. Inmiddels is er een nieuwe datum geprikt voor ‘Giovanca honours Diana Ross’: vrijdag 22 mei. Er zijn via de site van Musis Stadstheater Arnhem nog kaarten beschikbaar.

De optredens van je tour ‘Giovanca honours Diana Ross’ liggen ver uit elkaar. Bewust?
,,Zeker. Toen ik het idee voor deze tournee kreeg, presenteerde ik het televisieprogramma ‘Vrije geluiden’ nog. Met thuis een jonge dochter wilde ik niet ook nog eens alle weekenden op pad. Tegelijkertijd voelde ik dat ik dit moest doen. Diana Ross heeft zoveel indruk op mij gemaakt, als klein meisje al.”

Waarom is Diana Ross zo bijzonder voor je?
,,Het begon met haar muziek. Toen ik jong was vond ik nummers als ‘Upside down’, ‘Chain Reaction’ en ‘Baby love’ helemaal te gek. Wat ouder begon ik me te verdiepen in haar leven, in waar ze vandaan komt. Dan kom je erachter hoeveel zij heeft betekend in de jaren 60, hoe groot de invloed was van The Supremes, de meidengroep waarvan zij deel uitmaakte en tevens een van de boegbeelden van het Motown-label. Ik raakte gefascineerd door haar link met Martin Luther King en zijn strijd als voorvechter van gelijke burgerrechten. Daar wilde ik heel graag een voorstelling over maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.