Impressie van hoe het ‘Torentje van Vivare’ eruit had moeten komen te zien. Het is nu definitief van de baan.
Volledig scherm
Impressie van hoe het ‘Torentje van Vivare’ eruit had moeten komen te zien. Het is nu definitief van de baan. © ILLUSTRATIE PR

Na vier jaar getouwtrek is torentje van Vivare in Arnhem definitief van de baan

ARNHEM - Het ‘torentje van Vivare’ gaat definitief niet door. Na vier jaar getouwtrek over het wel of niet bouwen van het woongebouw, is nu door de gemeente Arnhem besloten om de vergunning in te trekken. Dat liet ze Bastiaan Oudenaarden weten, advocaat van de bewoners van de nieuwe wijk Saksen Weimar die sinds 2015 deze zaak aanvechten.

8 reacties

 • Baron68

  1 jaar geleden
  Presikhaaf. Velp. Malburgen. Kadekwartier. ... Als er iets is dat Vivare niet wil, is het woningen bouwen. Kijk eens rond in Arnhem en omgeving. Zie je een braakliggend terrein? Waarschijnlijk (ooit) eigendom van Vivare.
 • Baron68

  1 jaar geleden
  Zeer juist. Dit is een toplocatie. Dit gebouw zou 20 hoog moeten zijn. Fenomenaal uitzicht. Gemiste kans. De wijkbewoners parasiteren nu op het bestemmingsplan. Toen zij hier gingen wonen stond dit plan vast. De koopsom bleef laag want er zou sociale woningbouw komen. Dit krijgt nog een staartje.
 • Baron68

  1 jaar geleden
  (Zes verdiepingen, niet 7) Verhuur aan woningzoekenden die afstand doen van hun auto. Probleem opgelost. Vivare grossiert in afgeblazen projecten. Zit er soms valium in de koffie bij Vivare?
 • Sjaak

  1 jaar geleden
  Volgens mij heeft vooral de sp zijn hand hier overspeeld. Het plan is bijgesteld in hoogte (5 verdiepingen werden er 7 en het ontwerp werd daardoor ook heel lomp. De verkopende partijen hebben de bewoners slecht geïnformeerd. Ja, jammer voor de sociale woningbouw... maar je moet ook geen lelijke dingen maken en (toekomstige) bewoners goed informeren.
 • DJK

  1 jaar geleden
  Zowel in de logiesgebouwen als nieuwbouwappartementen op het Saksen-Weimar terrein zijn sociale huurwoningen. Daarnaast zijn ook het In nabijgelegen wijken Monnikenhuizen en Geitenkamp ruim voorzien.  Misschien kan de Vivare flat verrijzen ergens bij de Hoogkamp of Gulden Bodem. Of misschien in de Paasbergflat? Ik noem maar wat

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd
  Play

  Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd

 2. Buurt geschokt na vondst babylijkje in 's Heerenberg
  Play

  Buurt geschokt na vondst babylijkje in 's Heerenberg

Arnhem e.o.