Volledig scherm
De Stadsvilla in het Arnhemse Park Sonsbeek is net als in 2018 (foto) de finish van de Nacht van de Vluchteling. © Gerard Verschooten

Nacht van de Vluchteling turft recordaantal deelnemers

VideoARNHEM/ NIJMEGEN - Met bijna 5.700 deelnemers schrijft de Nacht van de Vluchteling een record in de boeken. De wandelaars lopen in de nacht van zaterdag op zondag, onder meer tussen Nijmegen en Arnhem, meer dan 1,2 miljoen euro bijeen.

De Nacht van de Vluchteling - dit jaar is de tiende editie - is een sponsortocht om geld in te zamelen voor levensreddende noodhulp voor vluchtelingen in de wereld. Vorig jaar zijn ruim 850.000 vluchtelingen in 28 landen ondersteund, meldt de Stichting Vluchteling.

De wandeltochten voor vluchtelingen zijn behalve van Nijmegen naar Arnhem ook van Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Haarlem en van Utrecht naar Amersfoort. In Rotterdam en Amsterdam zijn naast de 40 kilometer ook afstanden van 10 en 20 kilometer, voor (jonge) kinderen en families.

‘De Pianist van Yarmouk’

De lopers beginnen om middernacht. In Nijmegen zullen wethouder Grete Visser en pianist Aeham Ahmad (bekend als ‘De Pianist van Yarmouk’, zie video) bij De Vereeniging op het Keizer Karelplein het startsein geven. De route (via onder meer Slijk-Ewijk en Elst) eindigt in Arnhem bij de Stadsvilla in Park Sonsbeek.

De opbrengst van meer dan 1,2 miljoen euro is overigens een tussenstand. Verwacht wordt dat het uiteindelijke bedrag dat de wandelaars bijeen brengen hoger zal liggen. Aanmelden voor de Nacht van de Vluchteling is niet meer mogelijk, meldt de organisatie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.