Tjalle Boorsma in Bolivia.
Volledig scherm
Tjalle Boorsma in Bolivia. © Barbara Azul Nature reserve

Nederlandse natuurbeschermer straks misschien op het podium bij Burgers’ Zoo in Arnhem

ARNHEM - Voor de Future For Nature Awards, die volgend jaar mei voor de dertiende keer in het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo worden uitgereikt,  is ditmaal ook een Nederlander genomineerd: Tjalle Boorsma.

De jonge natuurbeschermer zet zich met hart en ziel in voor de toekomst van de flora en fauna in Bolivia. In dit Zuid-Amerikaanse land bekommert hij zich onder andere om het voortbestaan van de blauwkeelara. 

Boorsma is samen met zeven anderen in de race voor de eer én per persoon 50.000 euro prijzengeld. Een internationaal comité van gerenommeerde natuurbeschermers gaat zich de komende maanden buigen over wie de drie winnaars worden. Het te winnen geld is bedoeld voor de projecten waarvoor de kandidaten zich inzetten.

Tjalle Boorsma
Volledig scherm
Tjalle Boorsma © Barbara Azul Nature reserve

De ‘concurrentie’ voor Boorsma wordt gevormd door Louw Claassens, Kailen Padayachee en Iroro Tanshi uit Afrika, Maria Fernanda Puerto-Carillo, Tomas Martinez Aguirre en Monica Emilia Torres Almazan uit Zuid-Amerika en Nurzhafarina Othman uit Azië.

Waar Boorsma huis en haard verliet om de prachtige blauwkeelara te redden, werken de andere kanshebbers aan onder andere het welzijn van zeepaardjes, olifanten, kikkers, hagedissen, jaguars, vleermuizen en roofvogels. Ook is een enkeling druk met de slachtoffers van stroperij met strikken.

Tjalle Boorsma
Volledig scherm
Tjalle Boorsma © Wendy Willis
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.