Volledig scherm
Wethouder Ron König. Foto: Gerard Burgers

'Nee bij referendum gemiste kans voor de stad Arnhem'

ARNHEM - Als Arnhem woensdag 30 november in meerderheid tegen zou stemmen bij het referendum over de toekomst van Stadsblokken en Meinerswijk, is dat een gemiste kans voor Arnhem. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Ron König in een interview met De Gelderlander.

„Er ligt nu een fantastische mogelijkheid: het aanbod om een beperkt deel van Stadsblokken en Meinerswijk te bebouwen en vervolgens de rest cadeau te krijgen. Dat zou je in dank moeten aanvaarden", vindt König.

Omarmen
De wethouder zou het „ongelooflijk vinden als we dat als stad niet omarmen. Het verschil tussen het ja-kamp en het nee-kamp is maar klein. Uiteindelijk is dat alleen de woningbouw.'

Bedrijventerrein
Als de meerderheid van de Arnhemmers nee stemt, gebeurt er volgens König de komende jaren niets. „Grondeigenaar KWP heeft al gezegd dat het bedrijventerrein op Meinerswijk intensiever geëxploiteerd zal worden, dat het gebied ontoegankelijk zal blijven."

Lees zaterdag het hele interview met wethouder Ron König in de papieren De Gelderlander, editie Arnhem e.o., of via onze e-paper.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.