Negen jaar cel voor man (41) uit Mook voor neersteken ex en haar ouders in Arnhem

videoARNHEM – De 41-jarige Ahmed A. uit Mook is veroordeeld tot negen jaar cel voor een poging zijn ex-vriendin en haar ouders in hun woning in Arnhem om het leven te brengen.

Het geweld gebeurde in een woning aan de Gemertstraat in
Volledig scherm
Het geweld gebeurde in een woning aan de Gemertstraat in © GinoPress

De vrouw had hem twee weken daarvoor na een ruzie verlaten. Die dag in februari ging de man naar de woning om volgens afspraak hun achtjarige zoontje te brengen. Hij zei dat hij zijn ex even alleen wilde spreken. In de hal pakte hij een schroevendraaier en stak hij haar.

Toen ze hun dochter hoorden gillen, sprongen de ouders ertussen. Vervolgens stak hij ook hen. Daarna ging hij ervandoor. Een bewoonster van een paar straten verderop trof hem even later terwijl hij probeerde zichzelf bij haar deur aan een ketting te verhangen.

Levensbedreigend gewond

De ex-vriendin bleek in het ziekenhuis tien steekwonden te hebben die haar volgens artsen het leven hadden kunnen kosten. De ouders waren ieder vijftien keer levensgevaarlijk geraakt. De moeder had een gebroken nekwervel, een scheurtje in haar schedel, een bloedprop in de halsader en een doorboord hersenvlies. Haar man heeft blijvende gehoorschade vanwege een doorboorde trommelvlies aan de aanval overgehouden.

Zoontje zag alles

Het kind heeft het allemaal zien gebeuren. Hij was op het geschreeuw afgekomen. De man heeft steeds ontkend zijn ex en schoonouders te hebben neergestoken. Volgens hem was er iemand anders in de woning die het heeft gedaan. De rechtbank gelooft dat niet.

Voor de rechtbank staat vast dat de man doelbewust naar de woning is gegaan om zijn ex om het leven te brengen en was er dus sprake van poging tot moord op de vrouw en poging doodslag op de ouders.

De man moet de slachtoffers enkele duizenden euro’s schadevergoeding betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.