Negende van Beethoven als kerstconcert Het Gelders Orkest

ARNHEM - Het kerstconcert van Het Gelders Orkest bestaat dit jaar uit één enkel werk: de negende symfonie van Beethoven. Het was de speciale wens van vaste gastdirigent Claus Peter Flor: een kerstconcert met louter deze ‘symfonie der symfonieën’, die zo uniek, intens en veelzeggend is, dat ze eigenlijk niets anders om zich heen verdraagt.

Tijdens het concert wordt het beroemde slotstuk, de ‘Ode an die Freude’, gezongen door het Nederlands Concertkoor. De vocale solisten zijn Ilse Eerens, Rosanne van Sandwijk, Marcel Beekman, Andrew Schroeder en Erin Caves. 

Het orkest is op 14 en 26 december te zien en te horen in Musis in Arnhem en op 20 december in De Vereeniging in Nijmegen. Overige uitvoeringen zijn in Utrecht (16 december), Antwerpen (18 december) en Apeldoorn (22 december). 

Volledig scherm
Claus Peter Flor dirigeert dit jaar het kerstconcert van Het Gelders Orkest. © Het Gelders Orkest
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.