Net op tijd een toverjurk voor prinses Arnerijntje

VideoARNHEM - Gekleed in een zijdeachtige jurk opende prinses Arnerijntje zaterdagmiddag het Sprookjesfestival in Arnhem. Daar was wel flink wat hulp van marktlieden en een dosis toverstof voor nodig. 

Daarmee is de twaalfde editie van Sprookjesfestival Arnhem officieel geopend. Gedurende de herfstvakantie kunnen kinderen maar liefst 87 voorstellingen bezoeken verspreid over Arnhem, maar ook in Oosterbeek, Rozendaal en Doornenburg. Met deze laatste locatie is het kinderfestijn al dicht in de buurt van Nijmegen, de stad waar volgend jaar het Sprookjesfestival voor het eerst zal neerstrijken. 

Sprookjesfestival, met prinses Arnerijntje als stralend middelpunt.
Volledig scherm
Sprookjesfestival, met prinses Arnerijntje als stralend middelpunt. © Erik van 't Hullenaar

Onderjurk met badjas

Terug naar zaterdagmiddag bij Musis in Arnhem. Lange tijd leek het erop dat prinses Arnerijntje het festival dit jaar niet zou openen. Ze kwam het podium bij Musis op in slechts haar onderjurk met daar overheen een badjas. 

Een stijlvolle sprookjesjapon was ook niet voorhanden. Geen van de zeven jurken die klaar hingen was geschikt voor de feestelijke opening. De eerste drie waren voor de sprookjesfiguren Roodkapje, Elsa en Belle. De volgende waren of te groot of veel te klein of jeukte te veel. 

Onzichtbaar

De laatste jurk was onzichtbaar. ,,Laten we net doen alsof het een prachtige jurk is, zoals bij het sprookje ‘de kleren van de keizer‘”, zei één van de lakeien. Maar de kinderen trapten daar niet in op één na: ,,Ik vind het wel heel mooi", riep een meisje.

Net toen Arnerijnte de moed wilde opgeven en in de paskamer verdween kwamen er marktlieden het podium op met de mooiste zijde toverstoffen. Samen met het toverpoeder zorgden zij voor een prachtige mintgroene feestjurk en kon de prinses het festival alsnog openen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.