Volledig scherm
PREMIUM
Terlet op archiefbeeld, foto ter illustratie. © Gerard Burgers

Niemand steelt voor de lol

column remco kockKlinkt alsof ik uitwaaide op een Waddeneiland: dit voorjaar was ik op Terlet. Hoewel Terlet in de duinen ligt, is het geen Waddeneiland. Terlet is het Schiphol van de Veluwe, maar dan voor zweefvliegtuigen. 

Officieel is Terlet, op tien kilometer van de binnenstad gelegen, gemeente Arnhem.

Op Terlet werd ik rondgeleid door Sander Terpstra, een naar Arnhem verhuisde Fries die zichzelf een ‘diepfries’ noemde. Op dat moment woonde Sander nog op het zweefvliegcentrum, in een voormalig administratiekantoor van de Duitse bezetters.

Met zijn vriendin had hij geprobeerd het afgelegen restaurant De Thermiekbel nieuw leven in te blazen. Helaas constateerde Sander dat hij het qua omzet niet van de kosten kon winnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Moeder Madeleine: ‘Moordenaar Melissa is gevaar voor de samenleving’
    PREMIUM

    Moeder Madeleine: ‘Moordenaar Melissa is gevaar voor de samenle­ving’

    ARNHEM - Haar hele woonkamer in de Arnhemse wijk Schuytgraaf ademt Melissa. De kaars op tafel met haar portret draagt de tekst: ‘Uit ons leven, niet uit ons hart'. In de kast staat een grote foto en aan de wand hangt een geschilderd portret van de selfie die Melissa Ulrich ooit maakte. Een lachend onbezorgd gezicht, liggend in het gras. ,,Die heeft ze gemaakt in de Efteling op 5 mei 2006. Nog geen drie weken later was ze dood, vermoord", zegt moeder Madelein Weyling.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.