Een bever in de Haven van Coers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bever in de Haven van Coers. © EcoNatura

‘Niet graven vanwege instortingsgevaar’: beverburcht bij de Rijn legt komst Museumcafé stil

ARNHEM - Op last van de rechtbank is het graafwerk voor de komst van het Museumcafé op Stadsblokken aan de Nederrijn stilgelegd voor nader onderzoek naar de beverburcht ter plekke.  ,,Het Museumcafé komt bovenop de beverburcht”, verzucht Margo Meeuwissen van Stichting Kloppend Stadhart. ,,Onbegrijpelijk dat de provincie dit als faunabeschermer  toelaat.” 

7 reacties

 • Marc van der van der Wee

  2 maanden geleden
  Hey Berend, Lowieke de vos heeft al hatsjikidee geroepen toen hij beukennootjes vond, Bor de wolf is helegaar niet goed geworden toen hij hoorde wat er met Ed en Willem bever aan de hand was terwijl Juffrouw ooievaar er schande van kleppert... ;-)
 • Berend Scholten

  2 maanden geleden
  Hoe lang duurt deze soap al? Eerst in de Gemeenteraad (de volksvertegenwoordiging van Arnhem). Toen via een Referendum. En nu moeten de Bevers helpen (komt de hele fabeltjeskrant zo nog langs?) Typisch een geval van NIMBY (not in my beautiful backyard). Zijn er nog slechtere verliezers?
 • Karel Koning

  2 maanden geleden
  KWP, provincie, college en gemeenteraad bedankt voor het vernielen van een mooi stuk natuur in Arnhem. Gelukkig zijn er bewoners, stichtingen en verenigingen die dagelijks actief meekijken en controleren of het wel goed gaat en ingrijpen. Iets wat jullie steeds nalaten!!
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  KWP walst zonder scrupules over aangrenzende bewoners heen als het zo uitkomt, dus ik vrees het ergste voor de bevers.
 • joan sas

  2 maanden geleden
  Bevers "niet verstoringsgevoelig"? Ze komen pas tegen schemer tevoorschijn, mits iedereen weg is. Zodra ze een visser, wandelaar - vaak met losse hond[en], wat daar niet mag - of kano zien dan duiken ze weg en verdwijnen ze de rest van de avond. Pas in de morgen zie je afgekloven wilgen- of populiertakken, waarvan ze de bast eten. Ik zie niet anders dan dat ze heel schuw zijn; heb er zelfs een juiste verrekijker voor gekocht om ze in schemer te kunnen zien. Is die pG-handhaver partijdig?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.