Ongeruste ouders bij basisschool De Witte Vlinder in Arnhem.
Volledig scherm
Ongeruste ouders bij basisschool De Witte Vlinder in Arnhem. © DG

Niet iedereen is welkom bij infoavond over plan Paasbergflat in Arnhemse basisschool

UPDATEARNHEM - Tientallen ouders van leerlingen van basisschool De Witte Vlinder zijn maandagavond afgekomen op een informatieavond van de Stichting Onderdak over het plan voor de Paasbergflat in Arnhem.

Van hen mochten er zo’n vijftig naar binnen omdat hun kinderen leerling zijn van de zogenoemde Witte School. Tien anderen konden dit niet aantonen, waarna ze niet naar binnen mochten.

Onderdak praat ouders bij over het plan om tientallen zogenoemde overlastgevers en gedetineerden in het gebouw te huisvesten. Daarover ontstond afgelopen week grote ophef. De gemeente Arnhem floot de stichting terug. 

Daarop erkende de stichting dat de communicatie rond het plan niet goed is verlopen. Met drie bijeenkomsten probeert Stichting Onderdak dat de komende weken in te halen. 

‘Te heftig’

,,Dit is een wassen neus’’, zegt Wim Harms als hij naar buiten loopt. Zijn kleinkinderen zitten op De Witte Vlinder. ,,Ze willen de waarheid niet vertellen, dit is met stiekemheid omgeven.’’

Ook Marijke van Lierop heeft de zaal vroegtijdig verlaten om haar kleindochter naar huis te brengen. ,,Ik vond het te heftig worden.’’ Vanuit de zaal klonk zo nu en dan applaus en gejuich.

Denise Maier heeft geen kinderen op de school zitten, maar ging toch luisteren. ,,Ze duwen je dit door de strot. Je wordt voor de gek gehouden. Wie haalt het in z'n bolle hoofd om die mensen hier neer te zetten? De mevrouw van die stichting die hier haar verhaal vertelt, gaat straks lekker naar huis, die heeft nergens last van. En wij blijven zitten met die gasten.’’

Boos

Veel mensen die de zaal verlaten, zijn boos. Een groepje van vijf personen ging na de informatieavond meteen naar de flat toe, om te checken of de bewering klopt dat er 24 uur per dag bewaking is. ,,We konden zo naar binnen.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.