Volledig scherm
Gerard van den Bergh (rechts) coacht een collega bij het vervaardigen van glaslatten. © Theo Kock

Nieuw initiatief om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen

ARNHEM/DUIVEN - Negen gemeenten, werkgevers, UWV en onderwijsorganisaties maken afspraken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Tegelijkertijd moeten die afspraken werkgevers helpen om het personeelstekort op te lossen. De eerste stap daarvoor werd woensdag gezet bij het bedrijf Avabel in Duiven, dat hoogwaardige kwaliteitsproducten voor de beglazingsmarkt produceert en verkoopt.

Bij dat bedrijf werkt Gerard van den Bergh (35). Na diverse jaren in de bouw kreeg hij problemen met zijn schouder en belandde in de bijstand. Inmiddels geeft hij nu bij Avabel als interne jobcoach leiding aan zes mensen die glaslatten op maat maken. 

Avabel telt 41 medewerkers van wie 32 met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee vervult het bedrijf aan de Dijkgraaf in Duiven een voortrekkersrol. Niet voor niets kreeg Avabel vijf jaar geleden bezoek van de toenmalige staatssecretaris Jette Klijnsma. 

Handtekening onder overeenkomst

Woensdag kregen de wethouders van Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden, Rozendaal, Westervoort en Zevenaar en werkgevers- en onderwijsorganisaties er een rondleiding. Ook zetten ze bij Avabel hun handtekening onder een overeenkomst die het personeelstekort bij bepaalde branches in de regio moet terugdringen. 

Nu de kaartenbakken van de sociale diensten steeds leger raken, kan het aanstellen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een oplossing zijn, is het idee. De regels en voorwaarden om die mensen aan te kunnen stellen, worden in alle negen gemeenten hetzelfde. 

‘Een paar maanden later zijn ze helemaal opgebloeid’

,,Het is geweldig om te zien welke ontwikkeling de mensen hier doormaken”, vindt Van den Bergh, een van de vijf interne jobcoaches van Avabel. ,,Veel van die jongens komen binnen met de kop naar beneden. Een paar maanden later zijn ze helemaal opgebloeid en lopen ze rechtop.”

Volledig scherm
Gerard van den Bergh te midden van zijn collega's. © Theo Kock

Algemeen directeur Richard Duppen (48) was in het verleden onder meer werkzaam als groepsleider in het jongerenwerk en bij de reclassering. ,,Sociaal ondernemen is voor mij heel belangrijk. Dat maakt mijn baan relevant. In mijn hart ben ik maatschappelijk werker. Ik vind het fantastisch om te zien hoe de mensen zich hier ontwikkelen.”

Subsidie voor jobcoaches en loonkostencompensatie

Om medewerkers met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan te kunnen stellen, krijgt Duppen subsidie voor de jobcoaches en loonkostencompensatie. ,,Maar wil je dat ook de bloemist op de hoek van de straat iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt aanstelt, dan moet je die regeling commercieel aantrekkelijk maken. Een bedrijf moet nu eenmaal winst maken om te kunnen bestaan. Met ons gaat het goed. Mijn jongens zijn fit. Maar vergeet niet dat ik in de Champions League speel met een G-team. Daar moet je je organisatie op inrichten.”

Gerard van den Bergh heeft zijn draai gevonden bij Avabel. Hij begeleidt zijn team stap voor stap. ,,Dit bevalt prima. Eerst in de bijstand, nu teamleider.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.