De Slijpbeek wordt in het nieuwe Slijpbeekpark nog meer zichtbaar dan nu het geval is.
Volledig scherm
De Slijpbeek wordt in het nieuwe Slijpbeekpark nog meer zichtbaar dan nu het geval is. © Rolf Hensel

Nieuw park voor mens en dier tussen Arnhem en Oosterbeek

ARNHEM/ OOSTERBEEK - Tussen Arnhem en Oosterbeek wordt in de komende vijf tot tien jaar een nieuw park gevormd met de in vol ornaat te aanschouwen Slijpbeek als natuurlijke verbinding. 

12 reacties

 • Theo

  4 jaar geleden
  Grachten terug bij het castellum, "Rosand" en "Huis Meijnerswijk (en "De Park in Lingezegen ?) sluit mooi aan bij "Fort het Hoefijzer" ten noorden van Elden en plannen om de Grift tussen Arnhem en Nijmegen weer zichtbaar te maken.
 • niet

  4 jaar geleden
  er is dus géén sprake van meer natuur. Het is het gebruiken (transformeren=designersproza) van grond voor de bouw van enkele honderden woningen met daar tussendoor wat verharde, en natuurlijk verlichte, paden.
 • SRB

  4 jaar geleden
  Is dit park ook toegankelijk voor wie mens/dierneutraal is? We moeten met iedereen rekening houden he???
 • Anton

  4 jaar geleden
  Het enige probleem blijft dat het gebied eigenlijk onbereikbaar is. Via Arnhem lukt nauwelijks, via Oosterbeek lukt nauwelijks. En de Schelmseweg kan het ook niet allemaal aan. Je kan er prima wonen. Een voorwaarde is wel dat je geen auto hebt want anders is het niet te doen.
 • Rob

  4 jaar geleden
  Graag de Westtangent inpassen, nu ze toch aan de slag gaan. Is goed voor de ontsluiting van Arnhem West. Gelijk ook maar een extra brug om Schuytgraaf beter te ontsluiten.

In samenwerking met indebuurt Arnhem