Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Nieuwe cultuurtempel in Arnhem: een voor allen, allen voor een

ARNHEM - In coronacrisistijd beslissen over een miljoeneninvestering in culturele gebouwen: ga er maar aan staan. Een spannend theaterstuk in tien bedrijven, vooraf aan het debat in de Arnhemse politiek.    

6 reacties

 • Bert

  6 maanden geleden
  Een voor allen en allen voor een. En degene wie het gaat betalen is de burger. En let maar op het gaat veel meer kosten als ze nu zeggen
 • Geenazijnzeiker

  6 maanden geleden
  Dit soort afwegingen zijn altijd lastig. Uit diverse onderzoeken blijkt dat steden die niet investeren in cultuur meer geld moeten uitgeven aan armoedebestrijdiging. Omgekeerd, steden die wel investeren in cultuur vergroten hun aantrekkingskracht waarmee uiteindelijk armoede (en de kosten die armoede met zich meebrengt), afneemt. De keuze is dus niet zo simpel als ‘doen’ of ‘niet doen’. Kortom beste gemeenteraad, aan de slag en neem een weloverwogen besluit waarin de diverse belangen zorgvuldig worden afgewogen. Laat je in ieder geval niet leiden door onderbuikgevoel en/of sentimenten.
 • Kees

  6 maanden geleden
  Wat een enorme flauwekul. Kwastje verf aan de buitenkant en doorgaan !  Laat die artiesten zelf investeren in hun theater. Een winkelier moet ook gewoon zelf een pand kopen of huren toch ?  Die 83 miljoen kunnen we beter besteden aan iets waar iedereen plezier van heeft.
 • KermitArnhem

  6 maanden geleden
  Ik zou maar even helemaal niets doen. Arnhem gaat straks gewoon failliet.
 • Ook

  6 maanden geleden
  Volgens mij zijn er echt veel belangrijkere uitgaves te bedenken binnen de gemeente Arnhem dan weer eens geld te gaan pompen in een voorziening die de rest van zijn leven structureel jaarlijks extra geld nodig zal blijven hebben.De gemeenteraad doet er goed aan om een beslissing hierover minimaal met 6 maanden uit te stellen en dan te kijken wat de mogelijkheden zijn.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Autobelasting op de schop? Betalen per gram co2
  Play

  Autobelas­ting op de schop? Betalen per gram co2

 2. Rutte: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Rutte: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

Arnhem e.o.