Volledig scherm
De voormalige Koepelgevangenis in Arnhem. © Erik van't Hullenaar

Nieuwe eigenaren Koepel in Arnhem hebben ideeën voor 'wonen en cultuur'

UpdateARNHEM - De voormalige Koepelgevangenis in Arnhem wordt gekocht door Ter Steege Gebiedsontwikkeling en Explorius Vastgoedontwikkeling (onderdeel van Nijhuis Bouw) in Rijssen. Dat heeft de eigenaar van het gebouw, het Rijksvastgoedbedrijf, dinsdagmiddag bekend gemaakt.

De partijen hebben het hoogste bod uitgebracht op het rijksmonument in de Arnhemse wijk Lombok. Een vastomlijnd plan hebben de nieuwe eigenaren nog niert, zegt directeur Gijs Takkenkamp van Ter Steege Gebiedsontwikkeling. ,,We willen er iets doen met wonen en cultuur."

De kopers zullen ervoor zorgen 'dat de plannen passen bij het ruimtelijke beleid van de gemeente Arnhem', aldus het Rijksvastgoedbedrijf. Binnenkort zal met de lokale overheid en buurt worden gesproken over de toekomst van de voormalige bajes. Takkenkamp wil dat zo snel mogelijk doen. ,,Maar ik weet niet of het voor de zomervakantie lukt."

De verkoop is het resultaat van een openbare verkoop die in oktober 2017 in gang is gezet. De deal wordt bezegeld met een ondertekening van het koopcontract op vastgoedbeurs Provada in Amsterdam op woensdag 6 juni. Wat de Koepel heeft opgebracht, is niet bekend gemaakt.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.