De Arnhemse kok Estée Strooker in haar restaurant 't Amusement. Foto: Rolf Hensel.
Volledig scherm
De Arnhemse kok Estée Strooker in haar restaurant 't Amusement. Foto: Rolf Hensel. © ROLF HENSEL

Nieuwe Franse tapasbar in Arnhem met een vleugje Estée Strooker

ARNHEM - De bekende Arnhemse kok Estée Strooker heeft deze week de intieme Franse tapasbar Petit Vieux Paris geopend aan de Klarestraat in Arnhem. Ze heeft de zaak overgenomen van haar oom en er, zoals ze het omschrijft, 'een vleugje Estée over gedaan'.

,,Ik heb het vak geleerd van mijn oom Piet van Lieshout. Inmiddels heeft hij ook weer het nodige van mij geleerd. Op het gebied van creatief koken, bijvoorbeeld. Dit alles komt nu samen in Petit Vieux Paris’’, zegt Strooker.

De eerste periode staat zij daar zelf in de keuken. ,,Ik heb een kok voor deze zaak aangenomen. Wij zetten Petit Vieux Paris samen op. En net als in mijn andere zaak 't Amusement zullen we gebruik maken van lokale producten.’’

Strooker servert kleine gerechten tussen de drie en vijftien euro, variërend van plakjes worst, slakken, coquilles tot bloedworst met perzik, gefrituurde courgettebloemen en witte tonijn met koriander. 

Schattig

Haar oom legt nu zich met zijn partner helemaal toe op brasserie Vieux Paris aan het Velperplein. ,,Hij had steeds minder tijd voor Petit Vieux Paris. Zijn focus lag op de Vieux Paris. Ik vond dat zonde. Dit is zo'n schattig zaakje.’’

Strooker heeft de tafels en stoelen eruit gehaald. Daardoor is er ruimte ontstaan voor circa dertig gasten. ,,Je zit op krukken en je eet aan de bar of aan een staantafel. Mijn gasten kunnen lekker borrelen en genieten van kleine, creatieve gerechten. Wie daarna echt wil dineren, verwijzen wij door naar Vieux Paris of naar mijn andere zaak 't Amusement. De meeste mensen blijven echter hangen. Ze komen voor één gerechtje, maar vaak volgen er meer.’’

Thuishonk 

Strooker heeft nu drie zaken in Arnhem. 't Amusement aan het Roermondsplein. ,,Dat is mijn thuishonk.’’ Daarnaast Petit Vieux Paris. En ze is mede-compagnon van eetwinkel De Stroom aan de Sonsbeeksingel. Daarin is haar restaurant Slaatje Bla opgegaan.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.