Schilderen aan de keerzijde van conflict en oorlog in de berenkuil. Pien Maessen (op de voorgrond) legt de laatste hand aan 'luister', een collega neemt het kleurvlak bij het Poolse woord voor uitwisseling of verbinding 'wymiana’ onder handen
Volledig scherm
PREMIUM
Schilderen aan de keerzijde van conflict en oorlog in de berenkuil. Pien Maessen (op de voorgrond) legt de laatste hand aan 'luister', een collega neemt het kleurvlak bij het Poolse woord voor uitwisseling of verbinding 'wymiana’ onder handen © Gerard Burgers

Nieuwe herdenken van Slag om Arnhem gloort in fietserstunnel Airborneplein

ARNHEM Woorden die associaties oproepen met oorlog, vrede en herdenken verrijzen dezer dagen in de fietstunnels van het Airborneplein in Arnhem. Het is de opmaat voor een gedaanteverwisseling van de ‘berenkuil’ als kunstwerk van het nieuwe herdenken van de Slag om Arnhem.

3 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  De slag om Arnhem in september 1944... jammer dat dit mislukt is, anders was heel Nederland in oktober 1944 bevrijd. Vanwege de winterperiode moest een groot deel van Nederland wachten tot 5 mei 1945 met in de grote steden de dramatische hongerwinter.
 • Tegenlicht

  3 jaar geleden
  Het is niet verboden om daar te schoffelen slimme Sjakie, ga je gang!
 • SlimmeSjakie

  3 jaar geleden
  Ik was onlangs in de Berekuil en ik schaamde me voor de toestand van het gazon en bloemenperk voor het monument. Ja, we hadden een warme zomer maar onkruid kan gewied worden. Herdenken doen we niet alleen in september, al hoop ik dat het groen er dan beter bij ligt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem