Schilderen aan de keerzijde van conflict en oorlog in de berenkuil. Pien Maessen (op de voorgrond) legt de laatste hand aan 'luister',  een collega neemt het kleurvlak bij het Poolse woord voor uitwisseling of verbinding 'wymiana’ onder handen
Volledig scherm
PREMIUM
Schilderen aan de keerzijde van conflict en oorlog in de berenkuil. Pien Maessen (op de voorgrond) legt de laatste hand aan 'luister', een collega neemt het kleurvlak bij het Poolse woord voor uitwisseling of verbinding 'wymiana’ onder handen © Gerard Burgers

Nieuwe herdenken van Slag om Arnhem gloort in fietserstunnel Airborneplein

ARNHEM Woorden die associaties oproepen met oorlog, vrede en herdenken verrijzen dezer dagen in de fietstunnels van het Airborneplein in Arnhem. Het is de opmaat voor een gedaanteverwisseling van de ‘berenkuil’ als kunstwerk van het nieuwe herdenken van de Slag om Arnhem.

Studenten van de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ broeden onder leiding van 'Artist Educators’ Pien Maessen en Yunjei Cho op bijzondere muurschilderingen in de hoop hier voorbijgangers te laten nadenken over 75 jaar vrijheid. ,,We hebben woorden gekozen uit  verschillende talen", mijmert Maessen. ,,Zodat we mensen die overal vandaan komen aanspreken.” Engels, Duits en Pools valt in het oog.

Quote

We hebben woorden gekozen uit verschil­len­de talen", mijmert Maessen. ,,Zodat we mensen die overal vandaan komen aanspreken.

Pien Maessen, Artist Educator
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.