Volledig scherm
Bouw van nieuw multifunctioneel centrum Doelum. © Marina Popova

Nieuwe school Renkum 1,4 miljoen duurder

RENKUM - De nieuwe basisschool die naast het multifunctionele centrum Doelum in Renkum komt te staan, gaat de gemeenschap bijna 1,4 miljoen euro meer kosten dan begroot. Oorzaak: de bouwkosten vallen hoger uit en het bouwplan is ietwat aangepast.

Het bedrag komt bovenop de 4,1 miljoen euro die de gemeenteraad vorig jaar al had gereserveerd voor de bouw. Volgende maand beslist de raad of hij het nu door het college van burgemeester en wethouders gevraagde aanvullende krediet toekent.

Volgens het college speelt de aantrekkende markt Renkum parten. Bouwbedrijven berekenen hogere tarieven dan op 1 juni 2016, toen de gemeenteraad het oorspronkelijke budget vaststelde. 

Gecompliceerder

Daarnaast is de bouw van de school ietwat gecompliceerder. ,,Er is een helling in het terrein'', licht wethouder Erik Heinrich van Financiën toe. Ook dat maakt het ontwerp van KAW Architecten uit Rotterdam duurder. 

In de extra 1,4 miljoen zit een bedrag van 383.000 euro dat het college bij nader inzien in duurzaamheidsmaatregelen wil steken. ,,Schoolkinderen horen in een prettige omgeving te leren'', zegt Heinrich. ,,Daarom willen we extra geld om te investeren in een koelingsinstallatie.'' Het is nog onbekend of ook zonnepanelen op het dak geplaatst worden.

De schoolbesturen SKOVV en PPO de Link hebben aangegeven van het extra benodigde geld 60.000 euro voor hun rekening te willen nemen. Dat is bovenop de 200.000 euro die ze in eerste instantie hadden toegezegd. Het betekent dat het leeuwendeel voor rekening komt van de gemeenschap.  

Aanbesteding

Het is nog niet bekend wanneer aannemers kunnen inschrijven op de aanbesteding voor de bouw van de school. Die moet in 2018 beginnen. De scholen willen het nieuwe schoolgebouw in september 2019 in gebruik nemen.

In de nieuwbouw tussen de Hogenkampseweg en de Meester van Damweg komen de Renkumse basisscholen Albert Schweitzer, Jac. P. Thijsse en De Keijenberg (locaties Don Bosco en Vita Vera). Voor deze scholen zou de nieuwbouw onderwijs in een moderne voorziening op één locatie brengen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.