Volledig scherm
Een vestiging van de Hoogvliet in Alphen aan den Rijn. Foto ter illustratie. © Dijkstra bv

Nieuwe supermarkt Lombok krijgt groen dak

ARNHEM - De nieuwe supermarkt van Hoogvliet in de Arnhemse wijk Lombok krijgt een dak met 'groene vegetatie' en een duidelijke afscheiding met de omringende woningen. 

Dat blijkt uit het nieuwe plan voor de supermarkt dat is voorgelegd aan burgemeester en wethouders. 

Het college stelt de gemeenteraad voor om binnenkort groen licht te geven voor de bouw van het nieuwe complex op de hoek van de Utrechtseweg en de Oranjestraat.

Verzet

Een eerste plan voor de supermarkt op het terrein  van de voormalige garage Hegeman leidde tot fel verzet in de buurt. Er kwamen bij de gemeente in 2013 bij elkaar 140 bezwaarschriften binnen tegen wat toen onder actievoerders 'de shopbak' was gaan heten. De gemeenteraad drong vervolgens aan op nieuw overleg. Het huidige plan is daar het resultaat van. 

Parkeren

De supermarkt is niet langer ondergronds, het parkeren wel. In de villa en de voormalige showroom van de garage komt ruimte voor winkels,  creatieve en dienstverlenende bedrijven in combinatie met wonen. Ook komt er een goede verbinding met de winkels in de Oranjestraat. Voorts wordt gedacht aan plek voor horeca en vergaderruimte. Bovendien denken de plannenmakers aan een vergaderruimte en een opstelplaats voor een marktkraam.

Minder hoog 

Op het nieuwe plan kwamen dit keer 27 'zienswijzen' binnen met bezwaren van hoofdzakelijk omwonenden. Naar aanleiding daarvan is de bouwhoogte van de  supermarkt beperkt. Ook is exact aangeduid waar de mechanische ventilatie op de supermarkt moet komen.

Schadeclaims

Een deel van de omwonenden blijft de supermarkt te groot vinden. Het stadsbestuur sluit niet uit dat die bewoners met planschadeclaims komen. Planschade komt voor rekening van de ontwikkelaar, stelt de gemeente.

Volledig scherm
Het terrein aan de Utrechtseweg in Arnhem (linksboven) waar de nieuwe supermarkt is gepland.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.