Volledig scherm
Maarten Tjallingii geeft een high five aan zijn dochtertje na zijn laatste Parijs-Roubaix. © Pro Shots

Nieuwe wieleropleiding voor jeugd op Papendal

ARNHEM - Op sportcentrum Papendal gaat op 1 februari 2017 een nieuwe jeugdwieleropleiding van start onder de naam Cycling Academy Gelderland. Het is een platform waar jonge talentvolle renners en rensters in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, verenigingen en bedrijven samenkomen.

Initiatiefnemer van het project, dat woensdagavond tijdens het Gelders Sportgala wereldkundig werd gemaakt, is de Arnhemse ondernemer en wielerfanaat Jan Onderstal. Hij heeft de steun van onder meer ex-profwielrenners Maarten Tjallingii, Kenny van Hummel, Iris Slappendel en Marieke van Wanroij. De actieve toprenners Annemiek van Vleuten, Boy van Poppel en Wilco Kelderman fungeren als ambassadeurs.

Talentontwikkeling
Talentontwikkeling is het belangrijkste streven van de Cycling Academy Gelderland. Door verschillende soorten trainingen, presentaties en clinics met een gericht thema krijgen jonge wielrenners de kans om zich sneller te ontwikkelen.

„Het is een opleiding waarin talenten het vak wielrennen beter kunnen leren kennen”, zei Tjallingii woensdagavond. Er is plek voor ongeveer veertig renners en rensters.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.