Volledig scherm
Truus (links) en Riet Spijkers voor hun nieuwe winkel aan de Weverstraat in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Nieuwe winkel voor Spijkers en Spijkers in de Weverstraat

ARNHEM - In de Arnhemse Weverstraat gaan dinsdag 12 februari de deuren open van de nieuwe kledingwinkel van Truus en Riet Spijkers. Eerder zaten de tweelingzussen (48) in de Bakkerstraat en de Koningstraat. Aan de Koningstraat 18 hebben de bekende ontwerpers het niet veel langer dan een half jaar volgehouden.

,,We moesten daar weg. Dat was zo afgesproken met de verhuurder. Als zich een partij zou melden die de volle prijs wilde betalen, dienden wij plaats te maken”, vertelt Truus Spijkers. 

Die partij was Blokker. Het Nederlandse warenhuis vestigt in het volledig onderkelderde pand op de hoek van de Koningstraat en de Klarestraat een winkel volgens het concept Nieuwste Blokker. De zaak is inmiddels ingericht en gaat woensdag open. 

Chique gevel

Truus en Riet Spijkers, al vele jaren woonachtig en werkzaam in het Spijkerkwartier, zijn blij met hun nieuwe stek in het midden van de Weverstraat. Riet Spijkers: ,,De Weverstraat is wat meer een kledingwinkelstraat dan de Koningstraat. En het pand heeft een mooie chique gevel, die goed bij ons past. Ik denk dat we hier wel een paar jaar willen blijven. Hoewel? Als zich straks weer een nieuwe, betere kans voordoet, gaan we daar zeker naar kijken. We zijn niet van het stilzitten. De boel moet in beweging blijven.”

Op termijn hopen de zussen meerdere winkels onder hun eigen merknaam Spijkers en Spijkers te openen. Een zaak in Amsterdam staat daarbij hoog op het verlanglijstje. ,,Maar we blijven vanuit Arnhem, waar we ons atelier hebben, werken. Amsterdam is leuk, maar niet voor alle dagen in de week.” 

Komend weekeinde wordt de nieuwe winkel op feestelijke wijze ingewijd.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.