Een chauffeur van Uber. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een chauffeur van Uber. Foto ter illustratie. © ANP

Nijmeegse chauffeurs vallen Uber-taxi aan: ‘Rij maar heel snel door, jij bent hier niet welkom!’

ARNHEM - Wat een rustig eerste ritje met een Uber-taxi van Arnhem naar Nijmegen had moeten worden, werd een confrontatie met boze chauffeurs. De auto waarin verslaggever Linda Pol zat, werd in Nijmegen aangevallen. ,,Jij rijdt voor Uber? Rij maar heel snel door!”

13 reacties

 • Bas Derks

  1 maand geleden
  @Pedro Kantor Dat heet vooruitgang en het is niet alleen een financiële kwestie. De service, gemak, nieuwe auto’s en de transparante manier van werken van Uber verklaart waarom veel mensen dit verkiezen boven de “reguliere” taxi’s.
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Woont al 18 jaar in Nederland...! en spreekt de Nederlandse taal nog steeds gebrekkig...! rijd nog niet zo erg lang als taxi chauffeur en in z,on taxi moet je jezelf dan veilig in voelen...? ben bang dat het rijden net zo gaat als met de Nederlandse taal....plaatselijke taxi,s hebben groot gelijk..! laat Al Sakban mooi in Amsterdam de wegen onveilig maken , en laat het personen vervoer over aan de veilige plaatselijke taxi bedrijven ...! laat de kaas niet van jullie brood eten..!
 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  De politie zou eens met lok-Ubers kunnen werken. En als je vanaf het station een Uber wilt nemen, laat deze dan een straat verder jou afhalen. Laat de keuze aan de klant. Wil je een vriendelijke behulpzame chaufeur waardoor je niet beduvelt wordt of een auto met een geel bordje er op?
 • Bart van Etten

  1 maand geleden
  @Ruud @Hayco De Taxiwet is Alléén van toepassing op voertuigen met meer dan 3 wielen (4 wielige auto's dus) Met een driewielauto (Robin Reliant enz.) hoef je dus HELEMAAL geen taxi-vergunning te hebben... :)
 • Pedro Kantor

  1 maand geleden
  Uiteindelijk gaat er voor ons allen wel een soort Uber komen. En dan zullen wij allemaal moeten gaan concurreren voor minder geld en inkomen terwijl die Uber de enigste is die er wel beter van gaat worden. Een samenleving waarin we allemaal voor minimuminkomen moeten werken terwijl de 1% alles afroomt. De Uber samenleving. En terwijl we de eindjes aan mekaar knopen, mochten we tijd hebben, vragen we ons af waar het misging. Wel, toen we keer op keer voor het goedkoopste gingen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.