Noa Pothoven in november vorig jaar met haar boek ‘Winnen of leren’.
Volledig scherm
Noa Pothoven in november vorig jaar met haar boek ‘Winnen of leren’. © Marc Pluim

Noa is 17 jaar geworden: ‘Ik word losgelaten omdat mijn lijden ondraaglijk is’

videoARNHEM - Noa Pothoven is zondag overleden. Ze is 17 jaar geworden. In haar indrukwekkende biografie beschreef het meisje uit Arnhem op 16-jarige leeftijd dat het leven voor haar geen zin meer had. 

51 reacties

 • Patrick de Winter

  3 jaar geleden
  Mooi gezegd. En erg verdrietig.
 • Patrick de Winter

  3 jaar geleden
  Meisje toch . Je was een mooi mens! Ik ken je dna wel niet, maar dat zie ik gelijk. Heel erg wat jou is aangedaan, en wat dapper dat je zo sterk was om een boek te schrijven. Jammer dat je zelf juist niet verder wilde ondanks je boek, hoewel je nu wel je rust hebt. Degenen die jou dit hebben aangedaan zou ik nooit vergeven. Je bent en blijft een prachtmeid.Sterkte aan familie, vrienden en kennissen. Wens jou Noa, behouden vaart en dat je op ene goede plek in ene betere wereld mag terugkomen. Rust in vrede
 • hminkema

  3 jaar geleden
  "Niemand was er om haar op de juiste manier te helpen." Als constatering lijkt me dit juist. Maar ik zou er ook een verwijt in kunnen lezen aan de mensen om Noa heen. Dat lijkt me niet terecht.Ja, niemand wist wat die 'juiste manier' was, en dat is enorm moeilijk te verkroppen. Maar de prangende vraag, daaraan ten grondslag, is of er wel een 'juiste manier' bestaan heeft; waar iedereen naar zocht maar die niemand vond. Misschien is dat niet zo. Een moeilijk te accepteren mogelijkheid.
 • C.J.A. Hulleman

  3 jaar geleden
  Raar? Vind je kanker dan ook raar? Anorexia of ander psychische problemen zijn ook ziektes dus waarom is dit dan raar?
 • Nicky Wellekens

  3 jaar geleden
  Hoe meer we weten over God, hoe een gelukkiger leven. Écht waar. 

Arnhem e.o.