Volledig scherm
De herinrichting van het Roermondsplein in Arnhem is bijna klaar. © Erik van 't Hullenaar

Nog een weekend doorbijten: Werk aan Roermondsplein nadert einde

Nog een weekendje overlast en dan zijn de wegwerkzaamheden op het Roermondsplein in Arnhem afgerond. Vanaf maandag ondervindt het verkeer op het plein met de Blauwe Golven geen hinder meer.

Vier maanden hebben de wegwerkzaamheden op het Roermondsplein geduurd. 

Daarmee ligt het werk op schema. Aankomend weekend moet het verkeer ten westen van de centrumring wel rekening houden met enig oponthoud. 

Omleiding

De verkeershinder begint vrijdagavond om acht uur en duurt tot en met maandagmorgen vijf uur. Het is vooral het verkeer van en naar Oosterbeek dat last heeft van de wegwerkzaamheden. Onderlangs krijgt een autoluw weekend.

,,We sluiten Onderlangs af voor alle verkeer. Alleen het Rijnhotel is bereikbaar en de woonboten die er liggen. ArtEZ ,dat iets verderop ligt, is in het weekend gesloten, dus is dat geen probleem’’, zegt project leider Harry Leenders van de gemeente Arnhem. 

Automobilisten uit Oosterbeek kunnen vanuit het dorp linksaf de Schelmseweg op en via de Amsterdamseweg naar het centrum rijden. Verkeer uit Arnhem-Zuid naar Oosterbeek zal na de Nelson Mandelabrug rechtsaf de Weerdjesstraat moeten inslaan en via de centrumring naar de Jansbuitensingel rijden. Van daar wordt het verkeer omgeleid via Amsterdamseweg en Schelmseweg.

Het verkeer uit de Willemstunnel kan overdag gebruik maken van twee rijbanen richting Weerdjesstraat en Arnhem-Zuid. 's Nachts zal er slechts één rijstrook beschikbaar zijn.

Afwerken

,,Maandagmorgen zitten de wegwerkzaamheden erop. Dat betekent dat we vanaf dat moment te maken hebben met de nieuwe situatie. De aannemer zal nog een maand bezig zijn met het afwerken van het plein, maar dat gebeurt zonder het verkeer daar hinder van ondervindt’’, aldus Leenders.

De gemeenteraad zal binnenkort een beslissing nemen over de inrichting van het Roermondsplein. Blijven de Blauwe Golven of maken ze plaats voor een parkachtige coridor.

De gemeente heeft om drie redenen de lus op het plein laten verdwijnen: het scheelt onderhoud, reistijd en uitstoot van schadelijke stoffen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.