Volledig scherm
PREMIUM
Station Arnhem Centraal. © Robin Utrecht

Non-stoptrein tussen Arnhem en Utrecht moet drukte opvangen

ARNHEM/ NIJMEGEN - Het aantal treinreizigers op de lijn Nijmegen-Schiphol groeit zo rap dat snel ingrijpen nodig is om iedereen te kunnen vervoeren. In 2023 moet er iedere tien minuten een trein rijden.

De volgende stap is een non-stop verbinding tussen Arnhem en Utrecht.

Landelijk houdt spoorbeheerder ProRail in de voorspellingen voor de nabije toekomst rekening met een toename van 40 procent van het aantal treinreizigers.

Maar op de lijn Nijmegen-Arnhem-Schiphol gaat die prognose naar de 60 procent. Om hoeveel reizigers het concreet gaat, is niet duidelijk. ProRail noch de Nederlandse Spoorwegen kan daarover cijfers aanleveren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.