Feest op Het Mozaïek in 2016. De Arnhemse basisschool kreeg toen het predicaat excellent. In het midden directeur Carola Peters.
Volledig scherm
PREMIUM
Feest op Het Mozaïek in 2016. De Arnhemse basisschool kreeg toen het predicaat excellent. In het midden directeur Carola Peters. © eigen foto

Noodkreet Arnhemse schooldirecteur: ‘Scholen in achterstandswijken worden leeggevist door extra financiële steun’

ARNHEM - De ‘grote zak geld’ uit Den Haag om extra leerkrachten te werven pakt zeer nadelig uit voor scholen in achterstandswijken. Die worden leeggevist. Dat stelt Carola Peters, directeur van de Arnhemse basisschool Het Mozaïek. 

10 reacties

 • Frans Groeliker

  11 maanden geleden
  Je moet wel de oorzaken willen benoemen en onderkennen dat regionaal de oorzaken verschillen. Oorzaken zijn dat in achterstandswijken de leraren zich niet veilig voelen en regionaal speelt dat leraren liever in steden wonen dan op het platteland, bovendien wordt op het platteland vaak met gecombineerde klassen gewerkt, hetgeen lesgeven bemoeilijkt. Verschillend niveau van werken gelijk belonen kan niet de oplossing zijn.
 • Albert van der Broek

  11 maanden geleden
  LOL De zegeningen van de multiculturele samenleving! Nederland kiest er voor. Eat it! De verpaupering gaat razendsnel.
 • bart verplak

  11 maanden geleden
  Je moet het iets ruimer zien. Heel Nederland is langzamerhand een leeggeviste achterstandswijk.
 • petra damme

  11 maanden geleden
  ik denk dat er veel niet in die wijken willen werken. dan kan je wel iedere keer geld in pompen , maar dat helpt echt niet
 • Harrie Derks

  11 maanden geleden
  Je kunt een probleem pas oplossen als je de oorzaak wil benoemen. waarom willen die leerkrachten daar liever niet werken? Het salaris zal overal gelijk zijn, onderwijzers houden ook van kinderen vooruit helpen, of ze nu arm of rijk zijn. Ik neem aan dat de rijksbijdragen voor huisvesting ook niet verschillen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.