Station Arnhem Centraal.
Volledig scherm
Station Arnhem Centraal. © DG

Noodweer verwacht: minder treinen op lijnen Arnhem-Nijmegen en Nijmegen-Utrecht

ARNHEM/ UTRECHT - Vanwege de verwachte zware windstoten en onweersbuien rijden vanavond minder treinen in het oosten en zuidoosten van het land. Blikseminslagen en omgewaaide bomen kunnen leiden tot hinder. 

Op vijf trajecten zal de NS tussen 18.00 uur en 21.00 uur het treinverkeer uit voorzorg iets beperken.

Het gaat om de trajecten tussen Arnhem en Nijmegen (minder sprinters), Ede-Wageningen en Nijmegen (minder Intercity’s), maar ook om de lijnen Nijmegen en Wijchen (minder sprinters), Amersfoort en Deventer (minder Intercity’s) en Amsterdam en Sittard (minder intercity’s).

Mer ruimte om problemen op te lossen

Door deze lokale maatregel ontstaat er volgens de Nederlandse Spoorwegen meer ruimte om eventuele problemen op het spoor op te lossen en beperkt NS de kans dat er ook in andere delen van het land hinder ontstaat.

Reizigers zijn hierdoor volgens de vervoerder ongeveer een kwartier langer onderweg. Ook kan het in sommige treinen drukker zijn dan normaal.

De internationale treinen ICE en Intercity Berlijn rijden op de genoemde trajecten de geplande dienstregeling. Reizigers kunnen voor actuele informatie terecht op de reisplanner en NS.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.