Columnist Ellen Willems.
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Ellen Willems. © Joost Hoving | Marina Popova

Nooit meer veel te veel dimsum eten bij Kwong Chow in de Steenstraat

ColumnDe Chinese lampionnen, kamerschermen met kraanvogels en beschilderde vazen. Het decor van Chinees restaurant Kwong Chow in de Arnhemse Steenstraat is nooit veranderd. Het zijn juist die vaste waarden die deze zaak maken wat het is; het interieur is al 57 jaar hetzelfde, de dimsum zijn goddelijk en mijn maag is altijd overvol als ik vertrek.

2 reacties

  • Sandra van Dam

    2 maanden geleden
    Een beetje gedateerd stukje wat al in 2016 geschreven is en niet (meer) klopt. De kippenklauwen staan nog op de kaart en de eigenaar is niet de vriendelijke kleine man in de bediening. Maar dat het een verlies is voor alle DimSum liefhebbers is een feit. Beter dan dit heb ik DimSum in Nederland nooit gegeten. Ook niet in A’dam. Bedankt lieve mensen van Kwong Chow voor de goddelijke gastronomische beleving al die jaren! Het gaat jullie goed. ‘de buurvrouw’
  • Kenneth Tharmaratnam

    2 maanden geleden
    Als Chinezen zelf ook bij een Chinees restaurant komen eten is dat vaak een goed teken. Zo herinner ik mij nog een Maleisisch restaurant aan het stationsplein waar aan het begin van de week, als ze zelf gesloten waren met hun eigen zaak, ook veel Chinezen kwamen.