John Beijer aan de waterkant. ,,Er wordt al eeuwenlang gevist, evolutionair gezien hoort ’t bij de mens.”
Volledig scherm
PREMIUM
John Beijer aan de waterkant. ,,Er wordt al eeuwenlang gevist, evolutionair gezien hoort ’t bij de mens.” © Milan Schellingerhout

Nooit meer vissen in Arnhem? ‘Dat er hoefijzers onder paarden worden geslagen, daar hoor je niemand over’

Het nieuwe stadsbestuur van Arnhem wil het sportvissen ontmoedigen. Vergunningen worden niet meer verlengd. John Beijer, voorzitter van Hengelsportvereniging Elden, is niet blij. ,,Vissen is ontstressen.”

39 reacties

 • A. Bruijs

  1 maand geleden
  Een ieder heeft het recht een hobby uit te oefenen en mag daarin niet gehinderd worden...staat in de wet vast!
 • Jos Folker

  1 maand geleden
  Het moet toch niet gekker worden in dit land. Wat een onzinnege discussie is dit. Laat iedereen die dat wil lekker vissen. Door verenigingen worden vissers er op gewezen hoe om te gaan met de gevangen vis. Loodvrij vissen staat hoog in het vaandel. Gaan we na dit gezeur het paardrijden, het houden van kippen en konijnen ook verbieden? Of er in Nederland geen andere problemen zijn. Hou eens op zeg met opleggen van onzin en ga eens serieus aan het echte politieke werk. Beleid maken bijvoorbeeld.
 • H.W.M. Galle

  1 maand geleden
  Ik sta volledig achter de woorden van Leo de Groot (PvdD). Het is onbegrijpelijk dat anno 2022 deze dierenkwelling nog steeds wordt getolereerd. Een ander levend wezen laten lijden bij wijze van hobby of ‘sport’ zou in een zich beschaafd noemende samenleving zonder meer verboden moeten zijn. Zeker aan kinderen zou moeten worden geleerd dat dieren er niet voor de mens zijn maar een eigen intrinsieke waarde hebben die we hebben te respecteren. Gek dat daar überhaupt nog discussie over kan zijn
 • bertus jansen

  1 maand geleden
  Dieren pijn doen om jezelf te ontstressen is een kromme redenering. Een vis wil niet uit het water getakeld worden aan zijn kaak, voor de lol. Het dier raakt in paniek omdat het plotseling ook niet meer kan ademen. Ik sta achter het visverbod.
 • L.A.ten Bhomer

  1 maand geleden
  Ze worden steeds gekker! In wat voor land leven wij?

Arnhem e.o.