Volledig scherm
Jannes op het podium van een uitverkocht GelreDome, in oktober 2017. © ANP

NPO weigerde gratis registratie uitverkocht GelreDome-concert zanger Jannes

VideoHILVERSUM/ ARNHEM - Jannes vindt dat Nederlandse volksartiesten op de Nederlandse zenders te weinig aandacht krijgen. Dat stelt hij vrijdag in een interview met De Telegraaf. De Nederlandse omroep wilde zijn jubileumconcert in GelreDome uit 2017 nog niet voor niks uitzenden, zegt de zanger.

,,Ik ben niet de enige die weinig aandacht krijgt, daar hebben bijna alle volksartiesten last van”, stelt de winnaar van een Buma NL Award voor ‘Beste act levenslied’. ,,Dat mijn muziek niet bij het format van een of andere radiozender past is onzin. Een hit is een hit. Bovendien kan het altijd erger, want we worden ook vaak genoeg weggezet in een of ander fout uur. Daar snap ik al helemaal niets van, want wat is er nou fout aan Nederlandstalige muziek!?”

De Drentse ‘Koning der Piraten’ vindt dit onterecht. ,,We betalen die publieke omroep met z’n allen, toch? Iets vaker daarvan iets aan ons, volksmusici, teruggeven mag wel hoor.” Jannes vierde twee jaar terug zijn 15-jarig bestaan in een uitverkocht GelreDome in Arnhem. Hij kreeg het stadion in Arnhem-Zuid sneller vol dan The Rolling Stones.

,,Na afloop heb ik de registratie aangeboden bij enkele omroepen. Ofwel mijn hele hebben en houden. Mijn lief, mijn leed, mijn bloed, zweet en tranen. En dat ook nog helemaal gratis. En nog wilden ze het niet”, bekent hij gekwetst.

Jannes geniet op dit moment van zijn zevende nummer 1-notering in de Album Top 100. Zijn plaat ‘Liever bij jou’ is een groot succes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.