Volledig scherm
Knuffel Harry op het station in Arnhem. © NS

NS wil kwijtgeraakte knuffel Harry herenigen met baasje: ‘Welk kindje verloor hem?’

ARNHEM - Welk kindje verloor knuffeldier Harry op station Arnhem Centraal? Dat vraagt NS zich sinds deze woensdagmorgen af op Twitter. De oproep leidt tot vele tientallen retweets, reacties en likes. Ondanks alle reacties blijft het kinderbaasje van Harry nog spoorloos. 

‘Harry is gestrand op station Arnhem en mist zijn baasje enorm. Weet jij welk kindje hem verloor?’, schrijft de vervoerder. De NS doet die oproep in het kader van de Week van de verloren knuffel. 

Op sociale media deelt de treinvervoerder de hele week foto’s van beren, honden, tijgers en andere speelgoedvrienden die verloren zijn geraakt in de trein of op stations. Het doel: deze knuffels weer herenigen met hun baasjes. Wordt de knuffel door iemand herkend, zorgt NS ervoor dat die voor Kerstmis weer bezorgd is. 

Warm onderkomen

De tweet over Harry kan rekenen op veel positieve reacties. ‘Een super manier om sociale media te gebruiken, heel positief’, zegt een twitteraar bijvoorbeeld. Twitteraar Rik Bouwhuis wil Harry zelfs al vanuit Zwolle op komen halen om het beestje een onderkomen te bieden. 

Ondanks dat de eigenaar nog niet gevonden is, is dat volgens NS niet nodig. ‘Gelukkig hebben wij Harry een warm onderkomen gegeven, zodat hij niet in de kou staat’, is te lezen op Twitter.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.