Volledig scherm
NVU-voorman Constant Kusters spreekt een groep sympathisanten toe in Elden. © Erik van ’t Hullenaar

NVU demonstreert toch tegen komst azc Elden

ARNHEM - Aanhangers van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) hebben maandagavond toch gedemonstreerd tegen de komst van een asielzoekerscentrum in het voormalige zorgcentrum Elderhoeve in Arnhem. Bij de betoging kondigde Arnhemmer Constant Kusters aan dat zijn NVU in januari een betoging houdt.

Eerder werd de demonstratie afgeblazen uit angst voor rellen. Veel Eldenaren vinden het geplande asielzoekerscentrum van 350 mensen met veel alleenstaande mannen te groot voor hun kleine gemeenschap. Ze willen Elden boven alles 'veilig' houden en protesten tegen het azc vreedzaam en beschaafd.

'Wakker schudden'
Kusters kondigde aan het begin van de avond aan dat hij 'Elden wel even wakker zou schudden', waarna hij met 70 sympathisanten door de wijk trok. Bij de Elderhoeve voerde Kusters kort het woord en kondigde hij een nieuwe demonstratie aan. Bewoners van Elden distantieerden zich van de demonstratie.

Demonstratie in Elden tegen komst azc. Nvu aanwezig pic.twitter.com/jJB68NQwFr — Henk-Jan van Maanen (@HJvMaanen) December 21, 2015

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.