Volledig scherm
NVU-voorman Constant Kusters spreekt een groep sympathisanten toe in Elden. © Erik van ’t Hullenaar

NVU gaat opnieuw demonstreren tegen azc in Elden

ARNHEM - De Nederlandse Volksunie (NVU) van Arnhemmer Constant Kusters gaat opnieuw in de Arnhemse wijk Elden demonstreren tegen de komst van een asielzoekerscentrum.

Azc Elderhoeve moet eind volgende maand 350 vluchtelingen huisvesten. Kusters heeft de demonstratie bij de gemeente Arnhem aangemeld. Er volgt nog een gesprek over de voorwaarden waaronder Kusters met zijn aanhang mag protesteren tegen het azc.

Demonstratie
Enkele weken geleden hield de NVU een korte demonstratie in Elden. Aanvankelijk deden daar enkele tientallen Eldenaren aan mee. Zij haakten tijdens de rondgang af. Na afloop kondigde Kusters voor de maand januari een demonstratie aan.

Kennismaken
Sinds kort is wethouder Anja Haga verantwoordelijk voor het vluchtelingenvraagstuk in Arnhem. Zij maakt dinsdagmiddag kennis met de Dorpsraad van Elden. De aangekondigde demonstratie zal daarbij ook aan de orde komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.