Volledig scherm
© Marcel Kuster

Ochtend vol vertraging voor verkeer rond Arnhem, fileleed op A12 door gestrande trucks

updateARNHEM - Het verkeer in en om Arnhem liep deze donderdagochtend aan alle kanten vast. Waar de afgelopen dagen vooral sprake was van ellenlange files in de avonduren, was het nu ook in de ochtend raak.

De drukte had voor een groot deel te maken met de afsluiting van de Pleijweg tussen knooppunt Velperbroek en stadion GelreDome. Verkeer vanuit het oosten van het land kan daardoor niet via de gebruikelijke route richting Elst en Nijmegen rijden. 

Halverwege de ochtend was het druk op de snelweg A12 tussen Arnhem en de Duitse grens. In beide richtingen stond rond 10.00 uur file, de vertraging in de richting Utrecht bij Arnhem, tussen de knooppunten Velperbroek bij Velp en Grijsoord bij Wolfheze, was met een kleine 20 minuten het grootst. Belangrijke oorzaak was een vrachtwagen met pech. 

Later op de ochtend zorgde een gestrande vrachtwagen bij Grijsoord volgens wegbeheerder Rijkswaterstaat voor nieuw oponthoud. Rond 11.15 uur stond er negen kilometer file, goed voor zeker een kwartier vertraging in de richting Utrecht. 

Verkeer vanuit de richting Apeldoorn op de A50, die bij knooppunt Waterberg tijdelijk aanhaakt op de A12, moest daar nog eens 20 minuten bij optellen. Rond het middaguur waren de files verdwenen. 

Spits

In de ochtendspits was het vooral druk op de A12, in westelijke richting. Nog voor Zevenaar stond het vast of is sprake van langzaam rijdend verkeer. Deze situatie was mede het gevolg van een eerder ongeval en duurt voort tot voorbij knooppunt Grijsoord. Ook op de A50 had het verkeer vanuit Apeldoorn richting Arnhem te maken met opstoppingen.

Het verkeer zocht alternatieve routes. Daardoor liep het onder andere ook op de Zutphensestraatweg, de Schelmseweg, Utrechtseweg en de wegen in Arnhem Centrum (onder andere Westervoortsedijk, Johan de Wittlaan) vast.   

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.