Beeld uit de hoogtijdagen van de stedenband: wethouder Margreet van Gastel, Sun Ya de locoburgemeester van Wuhan en locoburgemeester Michiel van Wessem in 2011.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld uit de hoogtijdagen van de stedenband: wethouder Margreet van Gastel, Sun Ya de locoburgemeester van Wuhan en locoburgemeester Michiel van Wessem in 2011. © Hans Broekhuizen

Oeigoeren blij met verbreken stedenband met Wuhan: ‘Arnhem geeft een heel sterk signaal’

Het besluit van Arnhem om de stedenband met Wuhan te verbreken wordt juichend ontvangen door de Oeigoerse gemeenschap in Nederland.  Ablet Bakir (34) van de Dutch Uyghur Human Rights Foundation is verheugd. ,,Een ontzettend goeie beslissing. Volgens mij is het zelfs de eerste stad in heel Europa die haar stedenband met een Chinese stad verbreekt. Arnhem geeft zo een heel sterk signaal.’’

6 reacties

 • Lucas de Vries

  3 maanden geleden
  Oei, wat zullen die 1500.000.000 chinezen schrikken.
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  @Maarten de Vries denkt dat hij gevat is... 'Ignoratio elenchi (rookgordijn): Het argument van het negeren. Een vorm van drogreden waarmee getracht wordt een discussie te winnen door het echte onderwerp uit de weg te gaan. Negeren van tegenargumenten door op een ander standpunt in te gaan dan de stelling die ter discussie staat. Argumenten die in de verte iets met het onderwerp te maken hebben, maar die er niet direct op slaan.' Een veelgebruikt instrument van kortzichtige mensen.
 • JW Sanders

  3 maanden geleden
  Ben benieuwd wanneer de gemeente wordt gehackt als dank….
 • maarten de vries

  3 maanden geleden
  Ooh we gaan de chinezen de les lezen. Lachwekkend is het. Wat dichter bij huis was er toch ook een een vermeende genocide? Wat vindt de arnhemse Denk daarvan? Vraag dat eens gelderlander! Laten we ons vooral bemoeien met de problemen die ons land heeft, daar hebben we de handen meer dan vol aan.
 • Antonius Elshof

  3 maanden geleden
  In plaats van in deze wereld met mondiale problemen de zo nodige samenwerking te zoeken , zoekt Arnhem aan de hand van de VS/Pentagon/Nato en zelfs ook van de EU , de confrontatie . Zij voedt tevens het opkomend Nationalisme en terrorisme . China heeft bij herhaling gevraagd kennis te vergaren van de problematiek met de Oeigoeren en het land Xinjiang te bezoeken . Laat onverlet dat schending van de mensenrechten nooit acceptabel kunnen zijn !

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.