Olifant Saba arriveert na voorspoedige reis vanuit Zweden in Burgers’ Zoo

videoARNHEM - Het olifantenvrouwtje Saba is vandaag zonder problemen aangekomen in de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo. Het dier komt over vanuit een dierentuin in Zweden. Ze gaat in Arnhem olifantenkoe Pinky gezelschap houden, die eenzaam is sinds het overlijden van haar eerdere maatje. 

Olifant Saba op archiefbeeld.
Volledig scherm
Olifant Saba op archiefbeeld. © Foto: Rickard Monéus

De reis van Zweden naar Nederland, via Denemarken en Duitsland, is voorspoedig verlopen, meldt Burgers’ vrijdagmiddag. 

Het dier is met een speciaal transport vervoerd over de weg. Na aankomst van de olifant in Arnhem kwam het dier rustig, maar nieuwsgierig uit haar transportkist naar buiten om haar nieuwe stal te inspecteren.

Wanneer de bezoekers Saba (53) kunnen zien is afhankelijk van hoe het dier reageert op Pinky (51). 

Nauwe samenwerking in Europa

Voor de Aziatische olifant bestaat een Europees fokprogramma binnen de dierenparken die zijn aangesloten bij EAZA (de Europese dierentuinvereniging).

Door goede onderlinge afspraken kunnen sommige dierenparken een zogenoemde fokgroep houden, terwijl andere dierenparken zoals Burgers’ Zoo hun verblijf bijvoorbeeld beschikbaar stellen voor het huisvesten van oudere, dominante vrouwtjes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.