Om vrouwtje rouwende zwaan herenigd met jongen: ‘De blijdschap was overduidelijk’

ARNHEM - Een zwaan die van slag raakte nadat zijn vrouwtje dood was gegaan, is gisteren door medewerkers van de Dierenambulance Arnhem & omstreken herenigd met zijn drie jongen. De jonge vogels waren kort daarvoor door verschillende melders gevonden en vervolgens opgehaald.

Dat schrijft Dierentehuis Arnhem en omstreken dinsdag op Facebook.

De babyzwanen kwamen gistermorgen in korte tijd binnen. Na het ophalen van een derde jong ergens in de regio, zagen de chauffeurs een volwassen mannelijke zwaan zitten die er volgens hen ‘erg ongelukkig’ uitzag en ‘weinig levenslust vertoonde’.

Zou dat de papa kunnen zijn?

Volledig scherm
Een zwaan. © Pixabay

De chauffeurs stopten om te kijken wat het dier mankeerde, maar konden geen letsel ontdekken. ‘Echter toen de volwassen zwaan het baby-zwaantje hoorde piepen, veerde hij helemaal op en vertoonde direct een heel ander gedrag. Zou dat de papa kunnen zijn van de verdwaalde kuikens?’

Een omstander wist te vertellen dat de moeder op Hemelvaartsdag dood is gegaan. ‘Kennelijk waren zowel papa-zwaan als de kuikens daardoor helemaal van slag geraakt’. 

De chauffeurs hebben het jong dier na overleg met de vogelopvang herenigd met de vader. ‘De blijdschap was overduidelijk, papa-zwaan maakte allerlei emotionele geluiden en ontfermde zich direct over zijn jong’.

Daarop zijn ook de andere jongen bij het gezin gezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.