OM wil celstraf voor nachtelijke molestatie om speed op de Geitenkamp

ARNHEM - Een 39-jarige Arnhemmer moet wat de officier van justitie in Arnhem betreft 21 maanden celstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk opgelegd krijgen, voor een gewelddadige poging om van iemand speed te krijgen.

De man toog 22 december 2018 midden in de nacht met zijn zwager naar de Zaslaan in de Geitenkamp omdat hij speed wilde van een bewoner van die straat. Die bewoner gaf aan dat het daar nu veel te laat voor was.

Gewapend met een boksbeugel ging de man later alleen terug. De bewoner zegt dat hij meteen met een ploertendoder de hal door werd geslagen toen hij de deur open deed. Volgens de verdachte sloeg de bewoner eerst hem met een knuppel en kwam daarna pas de ploertendoder eraan te pas om terug te slaan.

De advocaat van de verdachte vindt een poging tot afpersing niet bewezen en ziet meer in een werkstraf met voorwaardelijke celstraf voor een poging zware mishandeling.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © RGB STock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.