Volledig scherm
© Thinkstock

Omstreden vastgoedbedrijf Bali Investments failliet

ARNHEM - Vastgoedbedrijf Bali Investments,  dat beleggers riante winsten beloofde met investeringen in bouwprojecten op de Indonesische eilanden Bali en Java,  is failliet.

De curator onderzoekt waar het geld is gebleven dat de ruim 30 investeerders  aan de directie hadden toevertrouwd. In totaal gaat het om 1,2 miljoen euro.

Malversaties

Bali Investments ligt al geruime tijd onder het vergrootglas van justitie vanwege mogelijke malversaties. Justitie linkt Bali Investments aan het voormalige Arnhemse vastgoedfonds Centurion,  dat door het Openbaar Ministerie wordt beschuldigd van grootschalige beleggingsfraude

De directeur van Bali Investments, die ooit bij Centurion werkte, ontkent elke betrokkenheid met de Centurion-fraude. Hij stelt dat zijn bedrijf door de negatieve publiciteit ten onder is gegaan. Nieuwe investeerders waren niet meer te vinden.

Geld is opgegaan

Volgens de curator heeft de ING eind vorig jaar de bankrekeningen bevroren. De Belastingdienst heeft beslag gelegd op de inboedel van Bali Investments, dat in 2014 in Arnhem werd opgericht, maar het laatste half jaar vanuit Apeldoorn opereerde.

De twee vastgoedprojecten van Bali in Indonesië zijn nooit van de grond gekomen, aldus de curator.  ,,Wij zoeken uit waar het al geld van de investeerders is gebleven. Het geld is volgens de bestuurder opgegaan aan 'operationele activiteiten'. Wat die inhielden? Ik heb nog geen idee.’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.